Kjærlighet hvert annet minutt

Mamma sjokk: Å elske hvert (annet) minutt av det er en samling essays om det aller første året av mor, og sammenligner opplevelsen med kultursjokken man opplever når du reiser til et fremmed land. Jeg liker analogien mye så godt som jeg tror Heather vil like den enda mye mer med tanke på at hun så vel som Alec var på en ekstremt lang tur rundt i verden da de introduserte sitt yrke i foreldreskap.

Essayet jeg likte mest i boka er stykket der forfatteren tegnet undertittelen “Elsker hvert (annet) minutt av det”. Hun beskriver at når folk spør nye mødre nøyaktig hvordan de liker morsrollen, føler vi oss forpliktet til å oppgi “Å, jeg liker hvert minutt av det.” Hun leverer eksempler på minutter du kanskje ikke liker, så vel som oppfordrer deg til å lage din egen liste. Mine kan inkludere

Å innse at det er bæsj på en bok vi liker

Ringer en god venn for å kansellere planer siden noen lur

Å høre en hoste over spedbarnsskjermen i tillegg til å føle seg hjelpeløs for å gjøre noe for å reparere den

Å våkne opp tidlig hver eneste dag, høytider så vel som i helgene inkludert

Pluggede kanaler

Du får bildet. Poenget er at det ikke indikerer at du ikke liker barnet ditt hvis du ikke liker noen ting som kommer sammen med pakken. Dette er en ekstremt enorm oppgave du har påtatt deg, så vel som alt konsumerende. Forfatteren minner oss om at når vi blir spurt nøyaktig om hvordan vi liker arbeid eller vår nye hjemby, forventes vi ikke å like hver eneste ting om det. Det kan være mye mer presist å oppgi at du liker mye av det, mye av det, noen få av det eller hvert annet minutt. Hvis du knytter deg til dette, inspiser boka.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *